Radiodeejay

Plaatjesdraaier en praatjesmaker

Het is een hobby, het is een passie, maar je kunt het ook zien als een leuke afwijking: plaatjes draaien zit nu eenmaal in mijn genen en ik doe het al heel mijn leven.

Tot midden in mijn veertiger jaren heb ik als deejay menig discotheek en kroeg onveilig gemaakt. Het was een mooie tijd waarin ik veel heb meegemaakt: ik draaide voor anderhalve man en een paardenkop tot 3000 mensen, ik heb in binnen- en buitenland gedraaid, hele leuke en minder leuke dingen meegemaakt, maar vooral veel plezier gemaakt.

Toen de problematiek met mijn vaten begonnen op te spelen en de pijn in mijn benen te erg werd besloot ik mijn bakens te verzetten en radio te gaan maken. Ik had ooit ook radio gemaakt bij de toen illegale radiopriaten. In Gouda kent iedereen Radio Angelina nog. Dat was ongekend populair. Het was een geweldige tijd. Via via kwam ik bij RTW FM in Waddinxveen terecht, waar ik jarenlang een discoprogramma verzorgde. Tegenwoordig maak ik programma’s voor SOB FM (Streekomroep De Bevelanden): een regionaal station met een groot bereik in Zeeland, voor Radio 182: een station met als doelgroep Midden Holland en Sol2, een omroep in Midden Limburg.

Ook heb ik een eigen radiostudio thuis waar ik ook programma’s kan maken. Je kan tegenwoordig met relatief weinig geld en met slim inkopen toch een leuke studio bouwen. Ik heb er wel 5 jaar over gedaan om de studio compleet te krijgen. Een beetje scharrelen en tweedehands kopen dus. Je moet wat geduld hebben als je smalle beurs hebt. Maar het is gelukt. Het is ook wel fijn als je thuis je programma’s kunt maken als je gehandicapt bent.

De Deejay

De Radiodeejay